Minns ni scenen i Alice i Underlandet när hon dricker ur en särskild bägare för att bli mindre, och ur en annan för att bli större. Så är det med kronor också. Så länge man droppar rätt vätska på dem så blir de jättestora. Och med jättestora kronor kan man köpa gigantiska inlagda sillar. Eller, inte direkt. Om vi är allvarliga ett tag så finns det faktiskt några enkla sätt att få dem att växa.

Vi kan inte garantera att något av de här sätten passar dig. Inte heller är det säkert att de ger dig så mycket pengar tillbaka som du önskar. Men vad som är säkert är att 99 oanvända kronor aldrig förändras. Vill du därför att de ska växa måste du åtminstone försöka att göra något med dem.

Sätt dem på banken och få några ören tillbaka
Med dagens räntor så skulle 99 kronor ge nästan en hel krona tillbaka. Om året! Före skatt det vill säga. Efter skatt så pratar vi 70 öre. Och vad kan man få för 70 öre? Inget som jag kan komma på. Men om två år så skulle 99 kronor bli en hel hundring! Åtminstone för den som inte har dött av uttråkning innan dess.

Kör dem en runda på onlinecasino
Kanske 99 kronor låter futtigt när det kommer till betting. Men håll i åtanke att när du skaffar ett konto på ställen som Betser och har en bonuskod så så får du gratis snurr, bonusar, matchad insättning och så vidare. Det innebär att 99 kronors insättning lätt blir 200 kronor att spela för. Så har du redan planer på att spela så ger det mervärde för kronorna.

Leta upp en aktie och spara den till barnbarnen
Många av internetsajterna för aktiehandel, kanske främst Nordnet och Avanza, har nu gratis courtage vid köp och försäljning på Stockholmsbörsen. Det innebär att det bara är att köpa aktier för alla dina 99 kronor, så kommer det med lite tur att ge årlig utdelning. Ser man det hela som mer långsiktigt kan man fylla på varje gång man får 99 nya kronor.